Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Λοβέρδος: Δεν έχω υποβάλει παραίτηση!

Κατηγορηματικά διαψεύδει τις φήμες για υποβολή παραίτησης ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» και ομολογεί «είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε την διαμαρτυρία των συνταξιούχων».

Έντονα είχε ακουστεί πριν κάποιες εβδομάδες ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε παραίτηση από τα καθήκοντα του. Τι απαντά; «Ακόμα ένα ψέμα που διακινήθηκε σχετικώς με την δήθεν παραίτηση μου. Εκτός του Δεκεμβρίου με τα γνωστά θέματά μου, ουδέποτε υπήρξε ζήτημα… Έλεγαν πως ήθελα να αποφύγω το Ασφαλιστικό, αλλά εγώ το κατέθεσα… Όταν η χώρα και πρωθυπουργός δίνουν τη μάχη διάσωσης κανένας δεν δικαιούται να λιποτακτήσει».

Όσον αφορά την διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει: «Ποτέ δεν μεταχειρίστηκα τα μαξιμαλιστικά επιχειρήματα του προεκλογικού μας λόγου για την οικονομία… Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιτήρηση ήταν μια διαδικασία που οι συνθήκες της Ε.Ε. προβλέπουν. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή την θεώρησα αναπόφευκτη διαδικασία και ξεκίνησα με θετικό τρόπο τη διαπραγμάτευση».

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί απόλυτα με όλες τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, για κατάργηση ασυλίας των βουλευτών και υπογράμμισε ότι αμέσως μετά το Ασφαλιστικό, θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στην πάταξη του φαινομένου της προκλητικής συνταγογράφησης φαρμάκων.

Τέλος, αναφερόμενος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων δήλωσε πως στις μικρές συντάξεις και στις συντάξεις πάνω από τα 36 χρόνια εργασίας θα υπάρξουν αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου