Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Μέρκελ: Δεν καθυστέρησα να βοηθήσω την Ελλάδα

Η σταθερότητα της ευρωζώνης αποτελεί θεμελιώδες συμφέρον της Γερμανίας και η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια στα προβλήματά της.Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Στο σημείο της συνέντευξης που αφορά κυρίως στην Ελλάδα, η Μέρκελ αρνήθηκε τις κατηγορίες, πως ευθύνεται που το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ήταν τελικά «πιο ακριβό» απ' όσο ήταν απαραίτητο.

«Έλαβα αποφάσεις που θεώρησα πως ήταν σωστές από νομική και οικονομική άποψη. Γιατί, στην περίπτωση της Ελλάδας, το θέμα ήταν να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του προβλήματος, τα μεγάλα ελλείμματα και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως οι εγγυήσεις που δόθηκαν για την Ελλάδα σχεδιάστηκαν με τρόπο που να διασφαλίζεται ότι το κοινό νόμισμα θα παραμείνει σταθερό και απέρριψε τους υπαινιγμούς, ότι η Γερμανία καθιστά διαθέσιμα κεφάλαια για την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που δηλώνει πως δεν υπάρχουν χρήματα για φορολογικές περικοπές.

Η Μέρκελ είπε, επίσης, πως τα υψηλά ελλείμματα του προϋπολογισμού στην Ευρώπη, έπειτα από την οικονομική κρίση, είναι αιτία ανησυχίας για πολλούς Γερμανούς πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου