Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Βίαιες διαδηλώσεις στη Βολιβία

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 16 διαδηλωτές συνελήφθησαν στη διάρκεια ταραχών στη Βολιβία, που προκλήθηκαν με αφορμή την αύξηση των τιμών των καυσίμων.
 
Η κυβέρνηση της Λα Πας αύξησε τις τιμές των καυσίμων κατά 83% την Κυριακή. Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια, παρόλο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα αυξήσει κατά 20% τον κατώτερο μισθό για τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, της παιδείας, στον στρατό και στην αστυνομία.

Οι σοβαρότερες ταραχές έγιναν στην πόλη Κοτσαμπάμπα, στην κεντρική Βολιβία, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί σε συγκρούσεις με φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων...................

Σύμφωνα με τοπικό ραδιοσταθμό ένας από τους αστυνομικούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στη διάρκεια των ταραχών συνελήφθησαν 16 άτομα. Άλλος ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από έκρηξη στην πρωτεύουσα, Λα Πας.

Διαδηλώσεις έγιναν σε αρκετές πόλεις σε όλη τη χώρα, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε δημόσια κτήρια.

Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες, σε τηλεοπτικό μήνυμά του την Τετάρτη, παραδέχτηκε ότι η απόφαση για αύξηση των τιμών των καυσίμων πλήττει τους πολίτες, αλλά επισήμανε ότι είναι αναγκαία για να αποτραπεί το λαθρεμπόριο καυσίμων σε γειτονικές χώρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου