Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ενισχυμένη η δράση της Ε.Ε. το 2011 στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2011 θα ενισχύσει τη δράση της στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη χώρα, Βαλεντίν Ίνζκο αλλά προειδοποίησε ότι η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων παραμένει αποστολή των εγχώριων πολιτικών και της νέας κυβέρνησης που θα πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό.
 
«Η δράση της Ε.Ε. θα ενισχυθεί τον επόμενο χρόνο. Η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την πρόοδο πρέπει να ληφθούν στην ίδια τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Οι πολιτικοί και όλοι όσοι κατέχουν οποιοδήποτε αξίωμα στη χώρα πρέπει να αποδείξουν και στους πολίτες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι ικανοί να οδηγήσουν τη χώρα εμπρός», ανέφερε ο κ. Ίνζκο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους πολίτες της Βοσνίας.............

Ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη υπογραμμίζει ότι είναι σαφές πως ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης παραμένει βασική αποστολή και πρόσθεσε ότι στηρίζει όλες τις προσπάθειες για τη συγκρότηση συνασπισμού που θα μπορέσει να επιλύσει τα συσσωρευμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και να εδραιώσει το κράτος δικαίου.

Ο κ. Ίνζκο σημείωσε ότι βλέπει το 2011 ως ευκαιρία για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για την προσέγγιση της χώρας με την Ε.Ε., κάτι που υποσχέθηκαν όσοι αναμετρήθηκαν στις εκλογές της 3ης Οκτωβρίου του 2010 και ότι κανείς δεν επιθυμεί να δει ξανά τη χώρα να παραμένει στάσιμη, λόγω αποκλεισμών και εμποδίων, όπως συνέβη την τελευταία τετραετία.
Οι πολιτικοί στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και αν δεν το κάνουν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες, υπογράμμισε ο Αυστριακός διπλωμάτης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου