Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Έκκληση Ομπάμα στους Ρεπουμπλικάνους

"Βοηθήστε ωστε να ανακάμψει η οικονομια της χώρας".


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε του αντιπάλους του Ρεπουμπλικάνους να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας το 2011, υποσχόμενος στους συμπατριώτες του να κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του που συμπίπτει με την αρχή της νέας χρονιάς, ο Ομπάμα σημείωσε πως ένα νέο Κογκρέσο, που εν μέρει ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους θα αναλάβει τα καθήκοντά του, μετά την ήττα των Δημοκρατικών στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου...........................

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και η Γερουσία στην οποία οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο, "μοιράζονται την ευθύνη της προόδου αυτής της χώρας", δήλωσε ο Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όποιον--και από τις δύο πλευρές--έχει μια καλή ιδέα και δεσμεύεται σοβαρά ότι θέλει να την δει να πραγματοποιείται.

Όμως, ο Ομπάμα εξέφρασε και μια προειδοποίηση προς του Ρεπουμπλικάνους λέγοντας πως "πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε από τους Αμερικανούς την ευθύνη για την πρόοδο ή την αποτυχία μας".

Αυτήν την στιγμή η οικονομική ανάπτυξη παραμένει πολύ αναιμική για να μπορέσει να μειωθεί ο αριθμός αυτών που έμειναν άνεργοι εξαιτίας της ύφεσης την περίοδο 2008-2009, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος παρατήρησε όμως πως "εδώ και αρκετούς μήνες οικονομικές αναλύσεις φαίνεται δείχνουν να η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται στο δρόμο".

"Ο πιο σημαντικός μας στόχος αυτή την στιγμή είναι να διασφαλίσουμε πως η ανάκαμψη θα συνεχιστεί. Και ως πρόεδρος δεσμεύομαι απέναντι σας να κάνω τα πάντα ώστε η οικονομία μας να αναπτυχθεί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η μεσαία τάξη", υπογράμμισε ο Ομπάμα. "Αυτή είναι η απόφασή μου για την επόμενη χρονιά", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου