Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πώς από τα παγιδευμένα πακέτα έφθασε η Αντιτρομοκρατική στη σύλληψη των 6

Η κατάθεση ενός αστυνομικού κλείδι έδωσε φως και οδήγησε στη σύλληψη των έξι - Μυστήριο με την επίσκεψη σε ίντερνετ καφέ.

Η επ΄αυτοφώρω σύλληψη των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου, μελών της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» για την υπόθεση των παγιδευμένων δεμάτων την 1η Νοεμβρίου, ήταν το έναυσμα για τις έξι χθεσινές συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής.

Αυτό προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την υπόθεση των έξι κατηγορουμένων. Ο αστυνομικός κατέθεσε πως από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προέκυψαν στενές σχέσεις του Τσάκαλου με τον Κωσνταντίνο Σακκά -εκ των έξι κατηγορουμένων- ενώ από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του τελευταίου οι αστυνομικοί έφθασαν στους συγκατηγορυμένους του Μιχαήλ Δημήτριο και Στυλιανή Αντωνίου.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον Σακκά που έμενε με την Αντωνίου στην Καλλιθέα και από την παρακολούθηση προέκυψαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, καθώς και επαφές μελών της ομάδας με άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας σε Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αθήνα.

Στη Ναύπακτο, μάλιστα, η παρακολούθηση φαίνεται να «έβαλε στο κάδρο» των υπόπτων και τον Αλέξανδρο Μητρούσια, με τον οποίο συναντήθηκε στις 24 Νοεμβρίου ο Σακκάς, ερχόμενος μέσω επαρχιακού δρόμου από το Αγρίνιο, στην παραλία της πόλης.

Ο Μητρούσιας παραπέμπεται με βούλευμα σε δίκη στην υπόθεση των "πυρήνων". Από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει, επίσης, μεγάλη επιμέλεια σε μέτρα προφύλαξης, που έδειχναν οι κατηγορούμενοι, όταν επισκέπτονταν το διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά. Από την παρακολούθηση του Σακκά οι αστυνομικοί εντόπισαν την αποθήκη στη Νέα Σμύρνη, καθώς έλεγξαν κατάθεση χρηματικού ποσού που τον είδαν να κάνει στο όνομα γυναίκας δικαιούχου, γυναίκα, που -όπως αποδείχθηκε- ήταν η ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται κατάθεση στην Αστυνομία συγγενικού προσώπου του κατηγορούμενου Δημήτρη Μιχαήλ. Ο μάρτυρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μετά τον εντοπισμό του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι και τις συλλήψεις των νεαρών για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο Μιχαήλ τού είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι θα τον πλησιάσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο μάρτυρας -στο σπίτι του οποίου έκανε έρευνα η αστυνομία- είχε επαφές και με τον Σακκά και φαίνεται να τονίζει στην κατάθεση του πως ο τελευταίος δεν χρησιμοποιούσε, ή δεν του είχε δώσει ποτέ νούμερο, κινητό τηλέφωνο. Αναφέρει, επίσης, ότι πριν περίπου 5 χρόνια ο συγγενής του με τους Γεράσιμο Τσάκαλο και Κώστα Σακκά είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στο Παγκράτι και ότι σε κάποια επίσκεψή του εκεί είχε συναντήσει γνωστό από υπόθεση ληστείας σε τράπεζα νεαρό, που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Από τις εκθέσεις κατάσχεσης της Αστυνομίας φαίνεται να έχουν συλλεχθεί δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις, φωτοαντίγραφα δικογραφιών, φύλλα από ανακοίνωσεις της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», βιβλία, ημερολόγια, τηλεφωνικές ατζέντες, σημειώματα, ψηφιακοί δίσκοι και πολλά αποκόμματα χειρόγραφων σημειώσεων.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα από το σπίτι κατηγορούμενου περιλαμβάνονται πολλά εισιτήρια τρένων της Ιταλίας, ενώ στο σπίτι άλλου από τους έξι, μεταξύ άλλων, βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα, που ξεκινούσε με τις φράσεις «Μαμά και Μπαμπά δυστυχώς..».

Οι έξι κατηγορούμενοι, που αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του 31ου Τακτικού Ανακριτή για τις απολογίες τους και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες, αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε στους αστυνομικούς, ενώ κανένας δεν δέχθηκε να υπογράψει την έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου στην ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου