Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ζέτα Δούκα: Δέκα χρόνια αντιπετώπιζα το πρόβλημα της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας

Με θέμα την “Ψυχογενή Ανορεξία - Ψυχογενή Βουλιμία”, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 6 Δεκεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, η ημερίδα της Ένωσης Κυριών Δράμας.
Στην ημερίδα, η οποία εντάχθηκε στις παράλληλες εκδηλώσεις Ονειρούπολη 2010-2011, συμμετείχε η Εταιρία Υποστήριξης Ατόμων με διατροφικές διαταραχές ΑΝΑΣΑ, την οποία ίδρυσε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα. Καλεσμένη ήταν η γνωστή ηθοποιός, η οποία είναι και πρόεδρος της Οργάνωσης, η γενική γραμματέας και σύμβουλος επικοινωνίας Αγγελική Χονδροματίδου, η παιδοψυχίατρος και ψυχαναλύτρια Ευγενία Σουμάκη και η ψυχολόγος Ίρις Χατζητζάνου. Στις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους η μεν κυρία Σουμάκη ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ένα παιδί οδηγείται στην ανορεξία ή βουλιμία, ενώ την δομή των υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ανέλυσε η κ. Χατζητζάνου.

Στον χαιρετισμό της η κ. Ζέτα Δούκα αναφέρθηκε στην προσωπική της περιπέτεια που διήρκησε δέκα χρόνια, στην ομαδική προσπάθεια που πραγματοποιείται μέσα από το Κέντρο Ημέρας, στις δυσκολίες χρηματοδότησης της δράσης, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να γίνουν μέλη της ΑΝΑΣΑΣ συνδράμοντας με ένα συμβολικό ποσό.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Αλίκη Τσιαμούρα, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας για την παρουσία τους στην πόλη μας τόνισε ότι ανάγκη για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης ήταν η προσωπική της εμπειρία πως αρκετές Δραμινές οικογένειες αντιπετωπίζουν με τα παιδιά τους το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας ή βουλιμίας χωρίς όμως, κάποιες από αυτές, να το γνωρίζουν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του κοινού και με απονομή αναμνηστικών ενθυμημάτων στους προσκεκλημένους που  έγινε από τον αντινομάρχη Δράμας Κ. Καραβά, τον δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και την επίτιμη πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Νόρα Κωνσταντινίδου.
Dramania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου