Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κύμα φυγής από τις Εν. Δυνάμεις, αγγίζουν τους 1.000 οι παραιτηθέντες!

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας.

Χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιτελείων και με βάση την ενημέρωση που έχει η ηγεσία τους, οι αξιωματικοί που έχουν παραιτηθεί από την αρχή του χρόνου έφτασαν τους 966, αριθμός πρωτόγνωρος για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση οι αξιωματικοί που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και πως, όποια στιγμή και να αποστρατευτούν, θα πάρουν ό,τι προβλέπεται σήμερα, είτε δεν έφτασαν στους αξιωματικούς είτε οι τελευταίοι δεν πείσθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, έχουν γίνει τρεις ρυθμίσεις:

* Από τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλονται καθόλου επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας.

* Προβλέπεται ρητά ότι όχι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι 31/12/2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία, και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.

* Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας με κοινή απόφασή τους να αναπροσαρμόσουν τα επιδόματα κινδύνου (π.χ. ιπταμένων), λόγω της μείωσης που επέρχεται με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου