Σάββατο 8 Μαΐου 2010

«Υπηρεσιακή» κυβέρνηση

«Όχι άλλο κάρβουνο, κύριε Παπακωνσταντίνου», φώναξαν ομόφωνα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όταν άκουσαν για άλλη μια φορά τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μετά το «δακρύβρεκτο» μονόλογό του για τις περικοπές συντάξεων και μισθών, να τους λέει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι «εκπλήξεις» συνεχίζονται.

Με μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ο υπουργός κατάφερε να κάνει άνω –κάτω τη Βουλή, δίνοντας την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για συνταγματικό πραξικόπημα.

Με την προσθήκη, ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτεί τον εαυτό του να υπογράψει μνημόνια συνεργασίας και συμβάσεις δανεισμού με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, χωρίς προηγουμένως να έχουν έρθει προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και «μεθοδεύσεις» της τελευταίας στιγμής, ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής για την απόσυρση της προσθήκης.

«Κύριε υπουργέ, στις δημοσκοπήσεις είστε ακόμη ψηλά;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον υπουργό που χαμογέλασε αμυδρά.

Αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι… μίλησε και ο Δ.Κ. και υπενθύμισε στον κύριο Παπακωνσταντίνου την υψηλή δημοτικότητα που είχε σε ανάλογες περιπτώσεις και ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο υπουργός έδειχνε σαν να μην άκουσε…

Ερώτημα: Έχει από τότε παρακολουθήσει ο νυν υπουργός ποιο είναι το «φινάλε» του άλλοτε τσάρου της Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη;

Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες…

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου