Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΤΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ .

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση χθες στη Βουλή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή κατά του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα έκτακτα μέτρα που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Άλλο η έξοδος από την κρίση και άλλο να χάσουμε την ψυχή μας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του κ. Σαχινίδη στις πιέσεις των αγορών και η φράση του ότι «είναι μεταφυσικό το δίλημμα δανεισμός ή ανάπτυξη».
«Στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και με επιχειρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Financial Times», αντέδρασε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε: «Ο υπουργός σας και ο πρωθυπουργός έχουν αναγνωρίσει πως τα μέτρα αυτά, αν δεν συνοδευτούν άμεσα με φορολογικά μέτρα που έχετε καθυστερήσει, με δέσμη αναπτυξιακών μέτρων που έχετε ήδη καθυστερήσει, θα οδηγήσουν τη χώρα στην ύφεση... Να μην ξεχνάτε πως στη θέση που κάθεστε έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί της παράταξης που έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνη. Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε πως είστε υφυπουργός; Οφείλετε να μην ξεχνάτε ούτε στιγμή ότι στη θέση που κάθεστε έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί της παράταξής μας, που καθόρισαν το πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο. Αλλο πράγμα η έξοδος από την κρίση και άλλο να χάσουμε την ψυχή μας. Δεν σας το επιτρέπουν τα εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ» .

«Οι αγορές είναι αγορές και δεν μπορούν να καθορίζουν την πολιτική της κυβέρνησης ... Ξέρετε κανέναν δανειστή να ενδιαφέρεται να διασωθεί αυτός που τον δανείζει; Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να μας γονατίσουν», υπογράμμισε στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Παπουτσής.
Η επίθεση Παπουτσή άφησε έκπληκτους ακόμα και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μαν. Κεφαλογιάννη να σχολίαζει: «Εγώ πλέον δεν έχω τι να πω μετά τα όσα καταμαρτύρησε ο κ. Παπουτσής προς την κυβέρνησή του».
(πηγή : Ναυτεμπορική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου