Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΗΠΑ : Η κυβέρνηση πουλάει τις μετοχές που κατέχει στην Citigroup

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει σύντομα να διαθέσει το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην Citigroup Inc, που αναλογεί στο 27% των μετοχών της εταιρείας, απόφαση η οποία ενδέχεται να αποφέρει κέρδη πλέον των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε λάβει 7,7 δισεκατομμύρια μετοχές της Citigroup, σε αντάλλαγμα προσφοράς 25 δις δολαρίων εν μέσω της οικονομικής κρίσης του 2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μετοχές θα διατεθούν προς πώληση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Όπως κάθε επενδυτής, η κυβέρνηση αναμένεται να κρατήσει τις μετοχές της εάν οι τιμές παρουσιάσουν πτώση. Ωστόσο, οι μετοχές της Citi παρουσιάζουν σταθερή άνοδο, όπως και η ευρύτερη αγορά τους τελευταίους μήνες, πράγμα και το οποίο σημαίνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενδεχομένως θα αποκομίσει σημαντικό κέρδος από την πώληση τους, καθώς επί του παρόντος το σύνολο των μετοχών που διαθέτει τιμάται περίπου στα $33.2 δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου