Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πέταξαν 68,5 κιλά χασίς!

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσαν τέσσερις έμποροι ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μας 68,5 κιλά χασίς, προερχόμενα από Αλβανία.

Οι τέσσερις ημεδαποί δράστες, ηλικίας 59, 36, 63 και 37 ετών παρέλαβαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης την προαναφερόμενη ποσότητα ινδικής κάνναβης από παραμεθόρια περιοχή των Ιωαννίνων. Οι ναρκωτικές ουσίες είχαν μεταφερθεί στο σημείο από άγνωστο Αλβανό, κατόπιν συνεννόησης με τη σπείρα των ημεδαπών. Οι τελευταίοι παρέλαβαν τους τρεις σάκους με το εμπόρευμα και ξεκίνησαν με δύο επιβατικά αυτοκίνητα για Λάρισα, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις ημεδαποί ήταν Λαρισαίοι. Σε ρόλο προπομπού με το ένα αυτοκίνητο ήταν μία ολόκληρη οικογένεια, δηλαδή ο πατέρας 63 ετών, η μάνα 59 και ο γιος 36 ετών. Στο άλλο αυτοκίνητο επέβαινε ο 37χρονος έμπορος ναρκωτικών μαζί με το εμπόρευμα. Τα δύο αυτοκίνητα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Επταχωρίου, να κινούνται ύποπτα στις 8 μ.μ. της περασμένης Πέμπτης, στον παλιό εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης.

Σε σήμα που έγινε για να σταματήσουν, οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων ανέπτυξαν ταχύτητα, οπότε άρχισε η καταδίωξή τους. Στην πορεία της καταδίωξης των δύο οχημάτων προστέθηκαν τέσσερα περιπολικά αυτοκίνητα των αστυνομικών υπηρεσιών Καστοριάς, Γρεβενών και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τσοτυλίου.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το αυτοκίνητο προπομπός έφραζε το δρόμο των περιπολικών, με σκοπό να δώσει το περιθώριο στον 37χρονο οδηγό του άλλου οχήματος να διαφύγει ή να «ξεφορτωθεί» το χασίς. Τελικώς, το όχημα προπομπός ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Τσοτυλίου και οι τέσσερις επιβάτες συνελήφθησαν. Το άλλο όχημα είχε εγκαταλείψει την εθνική οδό και μπήκε στον επαρχιακό δρόμο προς Βουχωρίνα, προκειμένου να ξεφύγει από τους διώκτες αστυνομικούς.

Ο 37χρονος οδηγός του, νομίζοντας ότι πλέον ξέφυγε, έκανε το λάθος επιστρέψει για να συλλέξει το χασίς που είχε πετάξει στο δρόμο. Όμως, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στον Πεντάλοφο. Διενήργησαν έρευνα στο όχημα, στο οποίο βρέθηκε μία συσκευασία με ένα κιλό και 35 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Συγχρόνως, όμως, εντοπίστηκαν ίχνη που φανέρωναν ότι στο αυτοκίνητο είχε φορτωθεί μεγάλη ποσότητα χασίς.

Οι αστυνομικοί, αφού συνέλαβαν τον 37χρονο έμπορο ναρκωτικών, ερεύνησαν το δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης. Σε ένα πρανές που προσφερόταν για φορτοεκφόρτωση, βρήκαν πεταμένους τρεις σάκους, οι οποίοι περιείχαν 67 κιλά και 530 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν συνολικά 68 κιλά και 565 γραμμάρια κάνναβης, τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 270 ευρώ.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. Οι δύο οδηγοί προφυλακίστηκαν, ενώ η μητέρα και ο γιος της οικογένειας αφέθησαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου