Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στρίμωξε και τους Τούρκους η Μέρκελ

Από τη Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Τουρκία αλλά τα μαντάτα που έφερε στους γείτονες δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαν! Σύμφωνα με τη Μέρκελ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στην ένταξη της πρώτης.

Άλλωστε, όπως είπε μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει από τότε που η Τουρκία «χτύπησε» την πόρτα της Ευρώπης, πριν από 50 χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας με την Ε.Ε «είναι ανοιχτές», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στην Άγκυρα, στην κοινή συνέντευξη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους. Επανέλαβε επίσης ότι η Γερμανία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αρχή «της τήρησης των συμφωνημένων».

Παράλληλα, όπως μεταδίνει το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ», η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «κλειδί» για την προώθηση των διαπραγματεύσεων θα είναι η πρόοδος στο Κυπριακό και η εφαρμογή του πρωτοκόλλου που προβλέπει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου