Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ποινική δίωξη εις βάρος του υπουργού Υγείας της Βουλγαρίας

Ποινική δίωξη κατά του υπουργού Υγείας της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Νάνεφ, άσκησε η εισαγγελία της Σόφιας. Ο υπουργός κατηγορείται για απιστία, εξαιτίας της παραγγελίας φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, η οποία κρίθηκε ασύμφορη. Ο υπουργός υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι αβάσιμες.


Σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελέα, ο υπουργός θα μπορούσε να αγοράσει το φάρμακο Tamiflu από το βρετανικό δημόσιο, αλλά προτίμησε να το προμηθευθεί από ιδιωτική εταιρεία, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το κράτος κατά 2,,5 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ). Η προσφορά της εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας της Βρετανίας είχε φτάσει στο υπουργείο Υγείας είκοσι μέρες πριν την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου, ανέφερε η εισαγγελέας, Μαργαρίτα Νέμσκα. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα φάρμακα έφτασαν στη Βουλγαρία μετά τη λήξη της πανδημίας της νέας γρίπης.

Ο υπουργός Υγείας θα μείνει ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 2.000 λέβα.

Τους τελευταίους μήνες οι δικαστικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη κατά τριών πρώην υπουργών των κυβερνήσεων Στανίσεφ. Η δίωξη εις βάρος του Νάνεφ είναι η πρώτη που ασκείται κατά υπουργού της παρούσας κυβέρνησης.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου