Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι μέχρι τις 31 Μαρτίου

Με συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους πανελλαδικά, εξακολουθούν να διαμαρτύρονται οι δικηγόροι για την επιβολή ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου στις νομικές υπηρεσίες.

Η ολομέλεια των προέδρων που συνεδρίασε εκτάκτως αποφάσισε νέα αποχή σήμερα 30 και αύριο 31 Μαρτίου, σε συνέχεια της τριήμερης αποχής που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις ίδιες μέρες θα συνεχίσουν την αποχή τους και οι δικαστικοί επιμελητές ,οι οποίοι σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν πως «η διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ δεν θα βαρύνει εμάς, αλλά τον πελάτη. Η επιβολή ΦΠΑ 21% στις γονικές παροχές, στις πωλήσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία, στα πληρεξούσια και στις λοιπές Συμβολαιογραφικές Υπηρεσίες επιβαρύνει σημαντικά τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμβολαιογράφοι ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας συμμερίζονται την οικονομική επιβάρυνση του Έλληνα πολίτη και απέχουν επίσης από τα καθήκοντά τους».

Πάντως, δεν αποκλείεται η διαμαρτυρία των δικηγόρων να συνεχιστεί και μετά το Πάσχα, αφού στην έκτακτη συνεδρίαση στη Χαλκίδα, η ολομέλεια εξουσιοδότησε τη συντονιστική επιτροπή να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης, με την πλήρη εγκατάλειψή της από την Πολιτεία, να προχωρήσει σε επαφές με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις αναλόγως, προστατεύοντας το δικηγορικό λειτούργημα και αποκρούοντας κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου