Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ? ΜΕ "ΣΒΗΣΙΜΟ" ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ" ΜΑΣ ;...

5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.. ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ Ν. Δ. .

Μόλις, εχθές το βράδυ, στη συνεδρίαση της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αποκαλύφθηκαν πρόστιμα ύψους 5,5 δις ευρώ προς την «Ακρόπολη» Χρηματιστηριακή τα οποία «χαρίσθηκαν». Η Ακρόπολη χρηματιστηριακή σχετίστηκε με το σκάνδαλο που ανέκυψε με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης διέψευσε ότι γνώριζε οτιδήποτε για το θέμα καθώς τα πρόστιμα «χαρίσθηκαν» από συγκεκριμένη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών και δεν ήταν στην αρμοδιότητά του.

Ωστόσο, το ύψος των προστίμων και το γεγονός ότι η εταιρεία είχε σχετιστεί με το σκάνδαλο των ομολόγων αλλά και κύκλους του κυβερνώντος κόμματος, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα. Οπωσδήποτε, όμως, για να «σβηστεί» ένα τέτοιου ύψους πρόστιμο σε εταιρεία απαιτείται κάποιου είδους πολιτική κάλυψη και γνώση διότι, κανείς δημόσιος υπάλληλος, όσο υψηλόβαθμος και να είναι, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και το ρίσκο να κατηγορηθεί για κακουργηματική πράξη ιδιαζούσης σημασίας.


Έτσι θα αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος ; Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε τη νύφη..;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου