Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ !


Συμπλοκή αλιεργατών με πλοιοκτήτες


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το πρωί η πλατεία της Ν. Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης όταν συνεπλάκησαν ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας με Αιγύπτιους αλιεργάτες και μέλη του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των τελευταίων.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα πλοιοκτητών του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου της χώρας προσήλθαν στον χώρο της συγκέντρωσης για να ζητήσουν εξηγήσεις. Το ΠΑΜΕ, που διοργάνωσε την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αλιεργάτες, υποστηρίζει πως υπήρξε απρόκλητη επίθεση από τους περίπου 20 πλοιοκτήτες, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αλιεργάτης και καταγγέλλουν προσπάθεια τρομοκράτησης των αλλοδαπών εργατών που βρίσκονται σε απεργία εδώ και δύο μήνες.
Από την πλευρά τους, οι πλοιοκτήτες υποστηρίζουν πως αυτοί απλώς πήγαν να ρωτήσουν για τον λόγο της απεργίας και δέχτηκαν επίθεση από την άλλη πλευρά με σιδηρογροθιές και αιχμηρά αντικείμενα.
Πυρά

«Δεν υπάρχει απεργία. Από τους εκατό αλιεργάτες που απεργούσαν, πάνω από 80 έφυγαν για την πατρίδα τους. Εμειναν 15, από τους οποίους όλοι δουλεύουν. Ποιος απεργεί; Το ΠΑΜΕ; Αυτό είναι απεργοκαπηλεία», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, Δ. Νταουλτζής.
Το επόμενο επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να παιχτεί σήμερα στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η έφεση των πλοιοκτητών επί της απόφασης της 4ης Φεβρουαρίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκρινε ως νόμιμη την απεργία των αλιεργατών.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου