Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ...ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΣΧΟΣ ! ! !

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ… 87 ΧΡΟΝΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 6.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .

Η κ. Χ. Μ. 87 χρονών καλείται να πληρώσει ένσημα και πρόστιμα ύψους 6.000 ευρώ για εργασίες στην οικία της, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν από τον ανάδοχο, της τάξεως των 2000 ευρώ. Με συνοπτικές και μη σύννομες διαδικασίες η Επιτροπή του ΙΚΑ Δράμας καλεί την υπερήλικη γυναίκα να εξοφλήσει το ποσό που της επιδικάσθηκε, χωρίς ποτέ να κλητευθεί σε απολογία ενώπιον της και δίχως να της κοινοποιηθεί εμπρόθεσμα και παραδεκτά η απόφαση.

Παρά το γεγονός ότι για τις εργασίες αυτές η κόρη της κυρίας, Μ. Μ., εξέδωσε «άδεια μικρής κλίμακας, σαν αρχιτέκτων – μηχανικός, από την αρμόδια Πολεοδομία Δράμας, για την οποία δεν απαιτείται από τη νομοθεσία, με Υπουργική απόφαση, η υποχρεωτική καταβολή ενσήμων στο ΙΚΑ.

Ο εργολάβος ο οποίος προέβη στην «καταγγελία» ενώπιον του ΙΚΑ αγνοεί ότι η μη υποχρέωση της υποχρεωτικής (η προαιρετική εξαιρείται και εξαρτάται από τη βούληση του ιδιοκτήτη και του αναδόχου και της μεταξύ τους συμφωνίας - συμβολαίου) καταβολής ενσήμων για εργασίες μικρής κλίμακας συμπεριλαμβάνεται στην «τελική» τιμή που προτείνει στον πελάτη. Ήτοι, η καταβολή των ενσήμων βαρύνει τον ίδιο έναντι του ασφαλιστικού οργανισμού, κάτι που αγνοεί και το ΙΚΑ Δράμας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Υπουργική απόφαση αυτή για περιπτώσεις παλιννοστούντων Ελλήνων από χώρες της π. ΕΣΣΔ εφαρμόζεται από το ΙΚΑ με θρησκευτική ευλάβεια και για κατασκευές μέχρι και 120 τ. μ. . Με βάση αυτή την πραγματικότητα τίθεται ευθέως θέμα ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ των Ελλήνων στην Επικράτεια και εφαρμογής των Πρωτοκόλλων και της Συνθήκης της ΕΣΔΑ.

Η υπόθεση έχει τραβήξει το δρόμο της Δικαιοσύνης με μήνυση που κατέθεσε η κόρη της παθούσης στην Εισαγγελία Δράμας. Η δικαστική προστασία καλείται να επιβληθεί .

Για το θέμα ενημερώνεται και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για να διαπιστωθούν αν υφίστανται υπηρεσιακές και διοικητικές ευθύνες που ανακύπτουν από ενδεχόμενα φαινόμενα δόλου ή διαφθοράς. Πληροφορές προσεχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου