Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

100ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ Η ΝΔ !


100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά, εκατό (100) δις ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος αυξανόταν με ρυθμό 20 δις το χρόνο ή 6,7 % το ετήσιο έλλειμμα κατά μέσο όρο. Επίσης, το χρέος αυξήθηκε κατά 50% στα 5,5 αυτά έτη ή «χρεώνουμε» το 33% του σημερινού δημοσίου χρέους στο κόμμα της ΝΔ, που από 200δις το 2004 το έφτασε στο 300δις περίπου. Αυτό από μόνο του μας αποδεικνύει ότι το έλλειμμα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από τα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και τη δημοσιότητα, όλα αυτά τα χρόνια.

Με άλλους δείκτες αυτό σημαίνει ότι κάθε Έλληνας χρωστά 30 χιλ. ευρώ εκ των οποίων τα 10χιλ. αυξήθηκαν από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. . Όσα δεν «χρέωσαν» όλες οι κυβερνήσεις μαζί τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα το κατάφερε η Ν.Δ. σε μόλις 5,5 έτη διακυβέρνησης που αναλογικά σημαίνει παταγώδης αποτυχία. Σε άλλα πολιτισμένα Ευρωπαϊκά κράτη μια τέτοια εξέλιξη των δημοσιονομικών, δημόσιο χρέος και έλλειμμα, θα εθεωρείτο εγκληματική ενέργεια και εσχάτη προδοσία για τη χώρα και «όσοι» ευθύνονται, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, θα πήγαιναν φυλακή..

Αλλά αυτά συμβαίνουν σε πολιτισμένα κράτη… και προφανώς όχι στην GREEKARAMANLPAPANDREOULAND… (στραμπουλίξατε τη γλώσσα σας ; πείτε τότε Μποτσουάνα !).

Το ερώτημα, όμως, παραμένει και διατρανώνεται…

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ; ΠΟΙΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ;

1 σχόλιο: