Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ" ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ;…

Μετά
τις συναντήσεις που είχε στο Διεθνές οικονομικό FORUM στο Νταβός, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσγειώθηκε με το χειρότερο τρόπο και δίχως αλεξίπτωτο στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Στην επιστροφή του στη χώρα ο κ. Παπανδρέου ήταν σοβαρά προβληματισμένος και αποφασισμένος να «σώσει» τη χώρα από την Κρίση.

Στο Νταβός, ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε ότι η κρίση για την Ελληνική οικονομία δεν είναι μόνο δημοσιονομική.. είναι κρίση θεσμών, διαφθοράς και διαφάνειας.. κρίση αξιών και ηθικής εφόσον, μεγάλη πλειονότητα των δημοσίων λειτουργών πλουτίζει παρανόμως καταχρώμενη το δημόσιο χρήμα.

Επί της ουσίας ο κ. Παπανδρέου μας είπε ότι ακριβώς λένε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνείς αγορές τόσο καιρό για την Ελλάδα. Μείωση των δαπανών που περνά μέσα από τις αποδοχές των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων. Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων, κάτι που απευθύνεται ευθέως στον πατριωτισμό των αγροτών στα μπλόκα. Ή θα πέσουμε στο «γκρεμό» ή θα καταβάλουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για τη σωτηρία του Έθνους..

Το διάγγελμα αυτό του Πρωθυπουργού απευθυνόταν, πέρα από τη λογική, στην καρδιά και την ψυχή των Ελλήνων με σκοπό την αφύπνιση του πατριωτισμού τους.. Για τούτο και οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου χαρακτηρίστηκαν ως «δραματικές» εκκλήσεις.. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς στήριξε τις επιλογές του Πρωθυπουργού στα δύσκολα πλην της επιβολής επιπλέον φορολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση, που τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν δημόσια σε τόσα πολλά για την κατάσταση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου