Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Εντοπίστηκαν τα κλεμμένα έργα έργα, αξίας 5 εκατ. ευρώ

Τα 34 από τα συνολικά 35 έργα τέχνης που είχαν κλαπεί πριν από 3 εβδομάδες εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν από την ισπανική αστυνομία.


Η κλοπή των αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ έργων τέχνης, μεταξύ των οποίων πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, ήταν μια από τις μεγαλύτερες κλοπές έργων σύγχρονης τέχνης στην Ισπανία.

Τα γλυπτά, οι λιθογραφίες και οι πίνακες ζωγραφικής, μεταξύ των οποίων και ένας του Πάμπλο Πικάσο, βρέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό σταθμευμένο σε μια βιομηχανική περιοχή στο Λεγκάνες κοντά στη Μαδρίτη. Ωστόσο, καμία σύλληψη δεν έχει γίνει.

Τα περισσότερα από τα έργα ανήκαν σε ισπανικές γκαλερί.

Κατά την επιστροφή τους από μια έκθεση στη Γερμανία εκλάπησαν από ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο μέσα σε μια αποθήκη κοντά Μαδρίτη, ενώ τα κλειδιά του οχήματος ήταν ακόμη στη μίζα.

Οι κλέφτες δεν φαίνεται να ήταν επαγγελματίες, σύμφωνα με την αστυνομία. Είναι σαφές ότι δεν κατανόησαν την αξία των έργων αυτών, καθώς πούλησαν ένα έργο του Βάσκου γλύπτη Εντουάρντο Τσιλάντα για παλιοσίδερα στην τιμή των 30 ευρώ, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Η ανακάλυψη αυτού του γλυπτού βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει τα υπόλοιπα έργα, τα οποία βρέθηκαν σε καλή κατάσταση το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου