Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συναγερμός στη Ρώμη – Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό!

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε σταθμό του μετρό της Ρώμης και η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση.


Η βόμβα βρέθηκε από μηχανοδηγό σε χώρο στάθμευσης των συρμών στον σταθμό της Ρεμπίμπια, της Γραμμής Β του υπογείου σιδηροδρόμου. Η περιοχή αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί βρέθηκαν στο σημείο για να αφοπλίσουν το μηχανισμό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακούλα και είχε αφεθεί κάτω από μια θέση.

Το δέμα, που αποτελείτο από ένα κουτί παπουτσιών, «περιείχε έναν μηχανισμό έτοιμο να εκραγεί και μάλλον διέθετε μία κεραία και ανακαλύφθηκε στις 11.00, ώρα Ελλάδος, από υπάλληλο της Atac μέσα στο όχημα», τόνισε ο Τζανπάολο Πολιτσάρο, εκπρόσωπος της δημαρχίας της Ρώμης.

Το δέμα παραδόθηκε στις δυνάμεις της τάξης για να εξουδετερωθεί, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό έχει συμβεί. Σύμφωνα, πάντως, σε όσα δήλωσε ο δήμαρχος της «αιώνιας πόλης», Τζάνι Αλεμάνο, το παγιδευμένο δέμα ήταν αδύνατο να εκραγεί.

Η πολιτική ένταση έχει κορυφωθεί στη Ρώμη έπειτα από τις φοιτητικές διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα εναντίον των περικοπών στην Παιδεία, οι οποίες εκτροχιάσθηκαν σε βίαια επεισόδια, τα χειρότερα που έχει βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες η Ρώμη. Και όλα αυτά ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέα μεγάλη διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου