Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ενόχληση στην κυβέρνηση για το φυλλάδιο της Εκκλησίας

Πολλές δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας την αναφορά περί «δυνάμεων κατοχής» σε κείμενο το οποίο μοιράστηκε χθες σε ναούς στους πολίτες.
Το κείμενο σημείωσε ότι ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. «Το να έχουμε Εκκλησία που κατανοεί τα προβλήματα είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να έχουμε και μία Εκκλησία που να βλέπει τα προτάγματα των καιρών», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

Παράλληλα, ανέφερε ότι όσα λέγονται είναι μακριά από την πραγματικότητα, συσκοτίζουν και επεσήμανε την ανάγκη να γνωρίζουμε τις ευθύνες του καθενός............
Ερωτηθείς για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το Σύνταγμα ξεκαθαρίζει το ρόλο και τις αρμοδιότητες του καθενός, ενώ κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο επεσήμανε ότι «το δυνάμεις κατοχής το ακούσαμε και από δήθεν προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν να λέγονται προοδευτικές, ενώ στην ουσία εκφράζουν τη συντήρηση».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τις προτάσεις που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και αφορούν το ευρωομόλογο και το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών τόνισε ότι «η Ελλάδα πρωτοστατεί, δίνει λύσεις και ιδέες και κανείς δεν μπορεί να μας επικρίνει πια, καθώς έχουμε ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία».

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι είναι θετικές οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ και χαρακτήρισε το 2011 χρονιά ορόσημο, αλλά και μεγάλων αλλαγών στο δρόμο για την ανάπτυξη της χώρας.

Σε άλλη ερώτηση, εάν θα υπάρξει κατεπείγουσα διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, είπε ότι θα γίνει αναλυτική συζήτηση για να αξιοποιηθεί η προσεκτική δουλειά που έχει γίνει, με προτάσεις και προσεγγίσεις που θα είναι προς όφελος του πολίτη.

Επίσης, σχετικά με τις πληροφορίες ότι η αντιπολίτευση εκτιμά ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει μία καθαρή τριετία μπροστά της για να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και όποιος τα ισχυρίζεται αυτά, δεν κάνει σωστή ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου