Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αποσύρονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πολυτεκνικά επιδόματα

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε πως έως το τέλος του Μαρτίου θα είναι γεγονός η ψηφιοποίηση του διπλογραφικού συστήματος.

Μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα ισχύσουν τα εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα των πολύτεκνων οικογενειών, όπως είχαν αρχικά προαναγγείλει.

Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος για το 2011 μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε τελικά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στη θέσπιση αυτών των κριτηρίων.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε πως έως το τέλος του Μαρτίου θα είναι γεγονός η ψηφιοποίηση του διπλογραφικού συστήματος, καθώς και η μηχανοργάνωση τουλάχιστον των αποθηκών, των φαρμακείων και των λογιστηρίων των νοσοκομείων και πως εάν δεν γίνει αυτό επιτυχία ο ίδιος δεν θα είναι στη θέση του.

Ανακοίνωσε επίσης πως έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει λειτουργήσει στην πράξη το νέο σύστημα πληρωμών των προμηθευτών, που θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές και θα έχει ψηφιστεί το νέο σύστημα προμηθειών που θα λειτουργήσει από το 2012.

Έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει θεσπιστεί η επιστροφή κερδών από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία, καθώς και να έχει μειωθεί κατά 2.5% το κέρδος των φαρμακαποθηκών. Από τη 1η Ιανουαρίου να ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην πράξη η κατεύθυνση το 50% της συνολικής νοσοκομειακής φαρμακευτικής κατανάλωσης, να είναι γενόσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου