Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οφθαλμικές σταγόνες κατά της… τριχόπτωσης!

Υπάρχουν φάρμακα που έχουν θετικά αποτελέσματα και σε παθήσεις για τις οποίες δεν είναι ενδεδειγμένα.
 
Για παράδειγμα:
 
Πρόσφατα, Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που παίρνουν συγκεκριμένα οιστρογόνα, για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης, παρουσιάζουν 30-40% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού!
 
Παρομοίως, όταν ξεκίνησαν οι γιατροί να χορηγούν σε ασθενείς β-αναστολείς για τη θεραπεία καρδιακών νοσημάτων, δεν είχαν στο μυαλό τους τις θετικές επιδράσεις που θα είχαν στην αντιμετώπιση των ημικρανιών.
 
Αντίστοιχα, το γνωστό σε όλους Viagra πρωτοκυκλοφόρησε ως φάρμακο κατά της στηθάγχης (πόνος στο στήθος, που προκαλείται από την ανεπαρκή ροή αίματος στον καρδιακό μυ), όμως αργότερα διαπιστώθηκαν από τους άνδρες και οι... ευχάριστες παρενέργειές του. .......................
 
Έτσι, πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι οφθαλμικές σταγόνες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του γλαυκώματος βοηθούν και τα άτομα με αλωπεκία (πτώση μαλλιών). Οι ασθενείς που ακολουθούσαν τέτοιες θεραπείες παρατήρησαν ότι οι βλεφαρίδες στα μάτια τους ήταν πιο πυκνές και ανθεκτικές από ό,τι στο παρελθόν.
 
Αποτέλεσμα αυτού ήταν η έναρξη ερευνών, ώστε να διαπιστωθεί πώς μπορούν οι οφθαλμικές σταγόνες να μετατραπούν σε θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.
 
Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν πρέπει να γίνεται ποτέ κατανάλωση φαρμάκων που δεν προορίζονται για τη θεραπεία κάποιας νόσου, μόνο και μόνο για να εισπραχθούν τα πιθανά οφέλη από πιθανές θετικές παρενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου