Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Καταψήφισε τον ισολογισμό του δήμου ο Μπουτάρης

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος επισήμανε ότι η έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών αμφισβητεί τα αποτελέσματα του ισολογισμού.

Στην καταψήφιση του ισολογισμού του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας ότι η έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών επί των οικονομικών του δήμου αμφισβητεί τα αποτελέσματα του ισολογισμού.

Στην τελευταία του συνεδρίαση με τη συγκεκριμένη σύνθεση, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον ισολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης και των αποτελεσμάτων χρήσης του οικονομικού έτους 2009.

Από την παράταξη της «Πρωτοβουλίας», ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για μη ορθή λειτουργία του δήμου μέχρι τώρα και σημείωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου ξεκινά μια περίοδος διαφανούς λειτουργίας.

«Ο ισολογισμός έγινε κάτω από διαφανείς διαδικασίες που περιγράφονται αναλυτικά», απάντησε ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Παράλληλα, δήλωσε περήφανος για το έργο της διοίκησης του δήμου τα τελευταία 12 χρόνια.

Επιπλέον, το δ.σ απασχόλησε και το θέμα του επαναχαρακτηρισμού χώρου νηπιαγωγείου στις οδούς Χατζή, Χάλκης, Φιλοποίμενος και Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. Ο δικηγόρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γρηγόρης Κουταλής, ζήτησε να μην επαναχαρακτηριστεί ο χώρος, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, το δ.σ επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του για επαναχαρακτηρισμό και παρέπεμψε τη σχετική λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου