Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Έφεσο της Μικράς Ασίας στις 8 Μαΐου 2011

Του Γιάννη Δελόγλου

Αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου "Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Δημητριάδη Ιωάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιαπιτζή Ιωάννη και κ. Κυριάκη Βασίλειο, συναντήθηκε με Τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο γραφείο Του (19/7) και στο Νεοχώρι Χηλής (20/7).
Ο Παναγιότατος πρότεινε η νέα συνάντηση με τους Νεοεφεσίους να πραγματοποιηθεί στην Έφεσο της Μικράς Ασίας στις 8/5/2011, με τη συμμετοχή πιστών για να τελεστεί Πατριαρχική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στα ερείπια της Βασιλικής, όπου βρίσκεται ο τάφος του.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου "Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ" καλεί όσους θέλουν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός σημαντικού γεγονότος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και το Έθνος μας να συμμετάσχουν στην προσκυνηματική εκδρομή, για να αναβιώσουμε τη σύναξη των προγόνων μας στις 8 Μαΐου στον τάφο του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, από τον οποίο αναδυόταν η θαυματουργή σκόνη που την ονόμαζαν "ΜΑΝΑ".

Εκ μέρους όλων των Νεοεφεσίων ευχαριστούμε Τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την πατρική του αγάπη, για τη συμβολή του στην ενίσχυση των δεσμών μας με την αλησμόνητη πατρίδα των γονιών μας, για τη δυνατότητα να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, των Αγίων και Μαρτύρων προσευχόμενοι μαζί Του στις εκκλησιές τους, στα ματωμένα χώματα της Μικρασίας.

Εκφράζουμε την Αγάπη μας, το Σεβασμό μας, την Ευγνωμοσύνη μας και την Υπερηφάνεια μας για Τον Πνευματικό μας Πατέρα.

πηγή : Πιερικοί Αντίλαλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου