Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG .


Σύμφωνα με την ίδια, το ευρώ επιβεβαίωσε την αξία του κατά την οικονομική κρίση και η Ε.Ε σώθηκε από χειρότερες αναταράξεις, ωστόσο όπως τόνισε η κρίση είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του δημόσιου χρέους.
Ακόμη επισήμανε ότι η χρηματοοικονομική κρίση ως ένα βαθμό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνες κερδοσκοπικές πρακτικές σε βάρος χωρών οι οποίες βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση και άλυτα δομικά προβλήματα.
"Αυτό είναι επικίνδυνο" υπογράμμισε η κ.Μέρκελ, τονίζοντας ότι η κάθε προσπάθεια να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, πρέπει να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα των προϋπολογισμών των χωρών που αφορούν.
"Πιστεύω ότι η αξιοπιστία του ευρώ στις αγορές θα αποκατασταθεί μόνο αν η Ελλάδα και άλλες χώρες με υψηλό χρέος χτυπήσουν το πρόβλημα στη ρίζα του" είπε.
Η κ.Μέρκελ μίλησε θετικά για τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και τη διάθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
"Η αξιοπιστία του ευρώ στις αγορές εξαρτάται από το εάν θα επιτευχθεί,από την Ελλάδα, η μείωση του ελλείμματος κατά 4% αυτό το έτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου