Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Πώς η Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο μπορούνε να παρακάμψουν το Εθνικό Δίκαιο - "παραγραφή" , "ασυλία" - και να στείλουν φυλακή τους κλέφτες !

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, άρχισαν να οικοδομούν τις "κοινοτικές οδηγίες", με τη στήριξη και προτροπή Ηγετών όπως ο Κόλ κι ο Μιττεράν, ο Σμίτ και άλλοι, προκειμένου να προχωρήσει η ΕΟΚ τότε, σε μια πιο ουσιαστική και πραγματική Ένωση.. Δηλαδή, πριν από τριάντα χρόνια υπήρχε η "πρόνοια" και η "κατεύθυνση" να στηθεί μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα βασιζόταν αρχικά στην Οικονομική Ενοποίηση και, θα προχωρούσε στην πολιτική Ένωση της Ευρώπης.


Σήμερα, με τις αντιρρήσεις της Γερμανίας, τα πισωπατήματα της Αγγλίας και τις προσδοκίες της Γαλλίας κατανοούμε ότι μείναμε πίσω τριάντα χρόνια δίχως, ουσιαστικά, να κάνουμε πολλά βήματα από την κατάσταση που μας άφησαν οι μεγάλοι Ηγέτες της Ευρώπης.

Οι κοινοτικές, λοιπόν, αυτές οδηγίες που με επιμέλεια και προσήλωση καθιέρωσαν οι αληθινοί αυτοί ηγέτες της Ευρώπης είναι κανόνες αυστηροί μα και ταυτοχρόνως ελπιδοφόροι. Εναρμονίζουν τα Εθνικά Δίκαια των κρατών - μελών και προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βοηθούν στην εδραίωση της κοινής Ευρωπαϊκής συνείδησης και στηρίζουν τον απλό πολίτη. Η ύπαρξη και η αυστηρή εφαρμογή τους κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη αν θέλουμε, όχι μόνον, να διατηρήσουμε το οικοδόμημα της Ε. Ε. αλλά και, να την πάμε βήματα προς την Ολοκλήρωσή της.

Δυστυχώς, για την Ευρώπη και τους πολίτες της, την Ε. Ε. σήμερα κυβερνούν πολιτικοί τεχνοκράτες, άνθρωποι υπόδουλοι και εξαρτώμενοι από εταιρείες και λόμπυ, ευθυνόφοβοι και πολιτικά ανεγκέφαλοι. Γιατί το λέμε αυτό ; Μα διότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο θεματοφύλακας του "Ευρωπαϊκού Νόμου", έχει ξεχειλώσει τις κοινοτικές οδηγίες όπως αυτή θέλει, επιθυμεί και τη συμφέρει, ακόμα και στη δημοσιονομική περίπτωση της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια κανένας σεβασμός σήμερα για τον κοινό Ευρωπαίκό Νόμο (αυτό φοβάται η Γερμανία).

Το λέμε τούτο επειδή, οι κοινοτικές οδηγίες για το "μαύρο χρήμα" είναι πολύ αυστηρές και "άμεσα" εφαρμόσιμες σε όλα τα κράτη -μέλη. Η τήρησή του "νόμου" αυτού θα κρίνει και τη σοβαρότητα της Ε.Ε. αλλά και το αν υπάρχει ακόμα "αυτοσεβασμός" στα όσα από μόνοι μας θεσπίζουμε ως δίκαιο που πρέπει να τηρούμε. Πιά είναι η ουσία όλων των παραπάνω ;

Ακόμα κι αν η Ελληνική Κυβέρνηση "αδυνατεί" ή δεν "θέλει" να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσίων λειτουργών για την εφαρμογή του "πόθεν έσχες" στην Ελλάδα, οι κοινοτικές οδηγίες, με ενδείξεις μόνον, επιβάλλουν τη διαδικασία αυτή. Δεν μπορεί για παράδειγμα να ζητά η Τράπεζα δικαιολογητικά από τον απλό πολίτη για καταθέσεις κεφαλαίων άνω των 15.000 ευρώ και να δέχεται το μαύρο χρήμα των ισχυρών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει από τις οδηγίες και το δικαίωμα και τα εργαλεία να ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτικών, εν ενεργεία και μη, παραπέμποντας το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και την Επιτροπή, αν διαπιστωθούν ή υπάρξουν υπόνοιες για "μαύρο" χρήμα ! Σε αυτή την περίπτωση, καμία εθνική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Ελληνικού Συντάγματος, δεν "γλιτώνει" όσους αποδειχθεί ότι κατέχουν "μαύρο" χρήμα, αφού ούτε η περίφημη "παραγραφή", ούτε η "ασυλία", (Υπουργική, Βουλευτική ή και Πρωθυπουργική ?), δεν υπερισχύουν των Κοινοτικών Οδηγιών!

Γι' αυτό "λατρεύουμε" τις Κοινοτικές Οδηγίες.. Μένει να αποδειχθεί αν το Ευρωκοινοβούλιο έχει τη θέληση, τη βούληση και τα "κότσια" να καταστήσει σαφές ότι ο Νόμος δεν ισχύει μόνο για το φτωχό και απλό Ευρωπαίο πολίτη αλλά, για όλους το ίδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου