Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Να μην δαιμονοποιηθεί το σχέδιο στήριξης ζητά η Μπακογιάννη

Την εν μέρει υποστήριξή της στο σχέδιο στήριξης εξέφρασε επί της ουσίας η Ν. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για μηχανισμό στήριξης περιορισμένης διάρκειας ο οποίος όμως δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.

«Πριν δαιμονοποιήσουμε το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να απαντήσουμε αν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 7% και του 8%» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο.

Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει πως «πρέπει να πούμε κατηγορηματικά ότι είναι ένας μηχανισμός στήριξης για ένα ορισμένο διάστημα, από τον οποίο πρέπει να βγούμε, και ο οποίος από μόνος του δεν μας σώζει.

Την Ελλάδα θα τη σώσουμε εμείς με τις προσπάθειές μας και τις δυνάμεις μας.

Η κρίση είναι τελευταία ευκαιρία του πολιτικού συστήματος για επαναφορά της χώρας στην αναπτυξιακή τροχιά».

Αίσθηση όμως προκαλεί η αποστροφή της, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει πολιτικές, που έχει ανάγκη ο τόπος, «χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό».

Η κ. Μπακογιάννη κατέθεσε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος «που θα καλύψει τις ανεπάρκειες, όπως η έλλειψη συνταγματικού δικαστηρίου».

Πάντως, η κ. Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βέλη κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως δεν έχει σχέδιο για τις δράσεις που χρειάζονται για την οικονομία, και αυτό το απέδειξε στο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τις ξένες επενδύσεις να φύγουν από τη χώρα, ενώ ο στόχος μας είναι να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να αντιμετωπίσουμε την έκρηξη του δημόσιου χρέους» ανέφερε, ενώ συγχρόνως υποστήριξε πως «ο κ. Παπανδρέου ακολουθεί τακτική επιπόλαια και επιζήμια για τον τόπο χρεώνοντας τις ευθύνες σε άλλους».

Ακόμα σημείωσε πως «η Ελλάδα έφθασε εδώ, γιατί ξόδευε για 30 χρόνια περισσότερα από όσα παρήγαγε και δημιούργησε ένα μεγάλο έλλειμμα και ένα τεράστιο χρέος, το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ "ζύμωσαν" την κοινωνία σε μία επιδοματική πολιτική. Η κοινωνική πολιτική, όμως, δεν γίνεται με δανεικά, είναι φθηνός λαϊκισμός και εμπαιγμός του λαού».

Τέλος επανέλαβε το δίπολο πιστεύω της, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου