Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ο ΟΠΑΠ δεν θα χρηματοδοτεί τη Super League

Συνάντηση με τη διοίκηση τεσσάρων τηλεοπτικών επιχειρήσεων είχε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, στην οποία ο Οργανισµός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε πως θα τηρήσει την απόφαση για τη μη χρηματοδότηση στη Super League.

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Χάρης Σταματόπουλος και Ιωάννης Σπανουδάκης, συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Γεώργιο Γαμπρίτσο, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο και Χρήστο Παναγόπουλο αντίστοιχα, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της Forthnet Παντελή Τζωρτζάκη και Πάνο Παπαδόπουλο αντίστοιχα, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του ΑΝΤΕΝΝΑ TV Γεώργιο Λεβέντη, για το θέμα της βίας στα γήπεδα και κατ' επέκταση της υποβάθμισης του αθλητικού προϊόντος το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικώς.

«Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών κλήθηκαν, μέσα στο πλαίσιο των συμβάσεων που συνάπτουν με τη Super League, τις ομάδες ή τις άλλες Αρχές διοργάνωσης αθλητικών πρωταθλημάτων, να συνδράμουν την προσπάθεια της ΟΠΑΠ και της Πολιτείας, ώστε να πάψουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα. Άλλωστε, όπως δέχθηκαν όλοι, το "προϊόν" το οποίο μεταδίδουν υποβαθμίζεται από τέτοιες πράξεις και αυτό έχει άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνέπειες για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Όπως συμφωνήθηκε η συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, η οποία εγκαινιάστηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και τηλεοπτικών επιχειρήσεων θα συνεχιστεί», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε, η οποία τονίζει:

«Εξάλλου απόφαση της ΟΠΑΠ είναι να επαναδιαπραγματευθεί την υπάρχουσα σύμβαση, εφόσον δεν ληφθούν νέα, αυστηρότερα και, κυρίως, εφαρμοζόμενα μέτρα για την πάταξη των επεισοδίων κατά τους αγώνες, θέτοντας ως πρόσθετο όρο σε κάθε συμφωνία τη "ρήτρα βίας"»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου