Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Το ταξίδι της Ντόρας εκνευρίζει τη Ρηγίλλης
Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη προκαλεί η διήμερη επίσκεψη της τέως υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο. Το γεγονός ότι η βουλευτής της ΝΔ δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τη Ρηγίλλης δεν άρεσε στην ηγεσία της ΝΔ. Αργά το απόγευμα σημειώθηκαν διαρροές από συνεργάτες του προέδρου, με τις οποίες εξέφραζαν την έντονη δυσφορία τους.


Και αυτό διότι η κυρία Μπακογιάννη θα βρεθεί στην Κύπρο μια εβδομάδα μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά, όπου είχε συναντήσεις με την κυπριακή πολιτική ηγεσία. Από την άλλη πλευρά συνεργάτες της κυρίας Μπακογιάννη υπογράμμιζαν πως η επίσκεψη στη Κύπρο είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σαμαρά δεν γεφυρώθηκαν όλες οι διαφορές με τον ΔΗΣΥ, αν και έγιναν πολλά βήματα για την αποκατάσταση των σχέσεών τους.


Η δημιουργία συντονιστικού οργάνου μεταξύ ΔΗΣΥ και ΝΔ για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στα ευρωπαϊκά δεν μπόρεσε να λιώσει τους πάγους. Απόδειξη, η πρόσκληση στην κυρία Μπακογιάννη εκ μέρους της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του κυπριακού κόμματος. Από τη Ρηγίλλης επέκριναν την κίνησή της να επισκεφθεί την Κύπρο και επεσήμαναν ότι η κυρία Μπακογιάννη είναι προσκεκλημένη του ΔΗΣΥ που είχε ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Αναν, όπως και η ίδια.


(πηγή: Το Βήμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου