Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Η "ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ" ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ! Μια τέτοια "Λέσχη" μας χρειάζεται κι εμάς εδώ κι όχι μια "Ένωση" της πλάκας...!

ΠΑΡΙΣΙ, Γαλλία - Οι πλούσιες χώρες ακύρωσαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρέους που τους χρωστάει το Αφγανιστάν, στη Λέσχη του Παρισιού, ανακοίνωθηκε την Τετάρτη. Η ελάφρυνση του χρέους προέρχεται εν μέρει ως απάντηση στο Αφγανιστάν που συμμετέχει στο πρόγραμμα για τις υπερχρεωμένες φτωχές χώρες, ανέφρε η Λέσχη των Παρισίων σε δήλωσή της. 441 εκατομμύρια δολάρια θα ακυρωθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΥΦΧ, ενώ οι πιστωτές της "ομάδας" διέγραψαν οικειοθελώς άλλα 585 εκατομμύρια δολάρια.

Το Αφγανιστάν συμφώνησε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την εξόφληση των οφειλών του σχετικά με τα προγράμματα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σε Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και τη μείωση της φτώχειας.

Οι πιστωτές είπαν ότι "η Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει μια συνολική στρατηγική για τη μείωση της φτώχειας και ένα φιλόδοξο οικονομικό πρόγραμμα που θα παρέχει τη βάση για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στο πλαίσιο μιας δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας."

Το συνολικό εξωτερικό δημόσιο χρέος του Αφγανιστάν είχε εκτιμηθεί σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το Μάρτιο του 2009, είπε η Λέσχη των Παρισίων, ενώ περίπου τα μισά από αυτά οφειλόταν στο Παρίσι και στα μέλη του Club.

Η Λέσχη των Παρισίων είναι μια άτυπη ομάδα των κυβερνήσεων από τις μεγάλες βιομηχανικές χώρες, που συνεδριάζει κάθε μήνα στο Παρίσι, για να συμφωνήσει με "οφειλέτες" σχετικά με την αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου