Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ

Η τεχνική βοήθεια στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και σε θέματα φορολογίας είναι -επισήμως- ο σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη.

Το κλιμάκιο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και θεωρείται βέβαιο πως επί τάπητος θα τεθούν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και οι διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε τα στελέχη του οργανισμού να είναι ενήμερα σε περίπτωση προσφυγής μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η προσφυγή μας στον διεθνή οργανισμό έχει «κλειδώσει» για τον Μάιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι πρώτες αξιολογήσεις των Βρυξελλών για την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος Σταθερότητας είναι αρνητικές, ενώ στελέχη της Eurostat που βρίσκονται στην Αθήνα φαίνεται πως υπολογίζουν το έλλειμμα του 2009 στο 14,9% έναντι 12,7% που είχε προβλέψει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, στις αρχές Μαΐου θα μας επισκεφθεί εκ νέου η τρόικα των ελεγκτών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που θα συντάξει την έκθεσή της για την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας ενόψει και των συνεδριάσεων του Eurogroup Και του Ecofin της 15ης και 16ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου