Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Θα απαντήσω σε όλους με πράξεις, αλλά όχι με λόγια.

«Θα απαντήσω σε όλους, αλλά όχι με λόγια. Με πράξεις», δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η ΕΛ.ΑΣ. για την έξαρση της εγκληματικότητας.


«Η ασφάλεια είναι προσωπικό και κυβερνητικό στοίχημα. Και θα το κερδίσουμε. Χρειάζομαι, όμως, λίγο χρόνο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει πως στόχος του είναι να επαναφέρει το φρόνημα στην Αστυνομία και να αποκτήσουν τα όργανα του νόμου μια νέα λογική. «Αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε αλλάξει την εικόνα», προσθέτει στη συνέντευξή του.

Πάντως, πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμάχη μεταξύ ένστολων και δικαστών, που ξέσπασε με αφορμή την απελευθέρωση -με περιοριστικούς όρους- των νεαρών που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

«Όποιον πιάνουμε δεν τον οδηγούμε στη φυλακή. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους υπόδικους στον κόσμο. Το 30% αυτών που προφυλακίζονται αθωώνονται στο δικαστήριο ύστερα από 18 μήνες κράτησης», απαντά μέσω της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου