Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ν. Υόρκη: 12χρονη οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή μουτζούρωσε το θρανίο της

Οι δικηγόροι 12χρονης μαθήτριας που συνελήφθη κι οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες διότι «μουτζούρωσε το θρανίο της» ζητούν αποζημίωση 1 εκ. δολάρια.

Μια 12χρονη μαθήτρια στη Νέα Υόρκη η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς που της πέρασαν χειροπέδες διότι φερόταν να είχε μουτζουρώσει το θρανίο στην τάξη της μήνυσε την αστυνομία της μεγαλούπολης των ΗΠΑ αξιώνοντας 1 εκατ. δολάρια.

Οι δικηγόροι οι οποίοι εκπροσωπούν την Αλέξα Γκονσάλες υποστηρίζουν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία και παραβίασε τα δικαιώματά της κατά το επεισόδιο που σημειώθηκε το Φεβρουάριο στο Junior High School 190, στη συνοικία Κουίνς.

Η μητέρα της Γκονσάλες, Μοράιμα Καμάτσο, δήλωσε στην εφημερίδα Daily News ότι η μαθήτρια απλώς έγραψε «αγαπώ τις φίλες μου Άμπι και Φέιθ», με πράσινο μελάνι που ήταν πολύ εύκολο να καθαριστεί, όταν κάποιος δάσκαλος της όρμησε και την έσυρε στο γραφείο του γυμνασιάρχη.

Κλήθηκε η αστυνομία και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και συνέλαβαν την προέφηβη. Στο αστυνομικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε παρέμεινε δεμένη με χειροπέδες σε ένα στύλο επί δύο ώρες, σύμφωνα με την μήνυση εναντίον της αστυνομίας και του πολιτειακού υπουργείου Παιδείας.

Ο δήμος της Νέας Υόρκης δεν προέβη σε σχόλια. Αξιωματούχοι είχαν παραδεχθεί σε δηλώσεις τους ότι η σύλληψη ήταν εσφαλμένη.

«Η όλη υπόθεση ήταν εφιάλτης», δήλωσε η Καμάτσο στην Ντέιλι Νιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου