Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Διεθνή συνδιάσκεψη για τον πυρηνικό αφοπλισμό οργανώνει το Ιράν

Το Ιράν ανακοινώνει τη διοργάνωση συνδιάσκεψης για τον πυρηνικό αφοπλισμό στην Τεχεράνη στις 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή και της Κίνας.

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως θα διοργανώσει, αργότερα εντός του μηνός, μία διεθνή συνδιάσκεψη για τον πυρηνικό αφοπλισμό, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA.

«Το Ιράν, ως εκφραστής του πυρηνικού αφοπλισμού, θα διοργανώσει μία συνδιάσκεψη οιωνεί κάλεσμα προς όλες τις χώρες για να απασφαλίσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια», τόνισε ο κύριος διαπραγματευτής της χώρας για τα πυρηνικά Σαΐντ Τζαλιλί.

Τα ΥΠΕΞ της Συρίας, της Κούβας, της Βενεζουέλας, του Ομάν και του Τουρκμενιστάν ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή των χωρών τους στη συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στην Τεχεράνη.

Ο Τζαλιλί, ο οποίος νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Πεκίνο για συνομιλίες σχετικά με τις επικείμενες κυρώσεις του ΟΗΕ κατά του Ιράν, δήλωσε πως και η κινεζική πλευρά χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Τεχεράνης και δήλωσε πως θα συμμετάσχει στη συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου