Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Οργισμένη απάντηση Βενιζέλου κατά του «Πρώτου Θέματος»

Με ανακοίνωσή του διαψεύδει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με τον ναύτη Πάρι Κασιδόκωστα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργού:

«Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα εξαπολύει σήμερα χυδαία επίθεση σε βάρος μου καταλογίζοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την ευθύνη για το γεγονός ότι γόνος γνωστής οικογένειας που υπηρετεί τη θητεία του στο ναυτικό, ενώ έλαβε κανονική άδεια απουσίας στην Αμερική για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους, φωτογραφήθηκε σε πολυτελές τουριστικό θέρετρο.

Εάν η εφημερίδα είχε την στοιχειώδη δημοσιογραφική ευαισθησία να ρωτήσει σχετικά το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα ήξερε ότι αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το γεγονός, την περασμένη Κυριακή, έδωσα εντολή στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να διερευνηθεί σε βάθος η συμπεριφορά αυτή και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, εφόσον παραβιάστηκαν οι όροι της άδειας.

Αυτές όμως οι ενέργειες του Υπουργού που αφορούν έναν συγκεκριμένο κληρωτό, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν γίνονται για να δημοσιοποιούνται στο πλαίσιο μιας δημαγωγικής και επιδεικτικής επικοινωνιακής πολιτικής, αλλά στο πλαίσιο της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, με αξιοκρατία, ισονομία και διαφάνεια. Μακάρι δε, όσες σελίδες αφιερώθηκαν από την συγκεκριμένη εφημερίδα στον κληρωτό αυτό να είχαν αφιερωθεί συνολικά στο έργο του Π.Ν., στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Σομαλία. Αυτό το έργο ήταν η προτεραιότητά μου την εβδομάδα που πέρασε, είτε βρισκόμουν σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, είτε τις δύο τελευταίες ημέρες εδώ».

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου