Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ EUROVISION


Η «επιδημία ακυρώσεων» ξαναχτύπησε και μένουν... 7 για Οσλο
Το τραγούδι της Ελευθερίας Ελευθερίου διέρρευσε στο Διαδίκτυο και η συμμετοχή της ακυρώθηκε «E» 26/2

Επτά τραγούδια θα σου πω για να διαλέξεις τον σκοπό τον... γιουροβιζιονικό μέχρι νεωτέρας βεβαίως, αφού φασούλι το φασούλι αδειάζει το σακούλι της Γιουροβίζιον με τις διαρροές των τραγουδιών στο Διαδίκτυο να διαδέχονται η μία την άλλη, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους.

Το φετινό σύνθημα της ΕΡΤ για τη Γιουροβίζιον «Ολοι για έναν και ένας για... Οσλο» είναι καθώς φαίνεται προφητικό, αφού και η Ελευθερία Ελευθερίου μένει εκτός «εθνικού» τελικού, με αποτέλεσμα από τους δέκα υποψηφίους που ξεκίνησαν αρχικά να διεκδικούν το εισιτήριο για η Νορβηγία, να μένουν οι επτά, τη στιγμή που φημολογείται και νέα ακύρωση! Αν επαληθευτούν οι εικασίες, τότε θα μιλάμε για τελική εξάδα, ενώ σε blogs και sites ήδη τα αστεία για... απευθείας ανάθεση δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στους Γιουρο-φανς.

Ο τελικός διαγωνισμός ανάμεσα στους εναπομείναντες θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Studio Alfa την Παρασκευή 12 Μαρτίου με παρουσιάστριες τις Ρίκα Βαγιάννη και Τζένη Μπαλατσινού. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και το κόνσεπτ θα είναι επικεντρωμένο στους διαγωνιζόμενους με γκεστ καλεσμένη την Κατερίνα Αυγουστάκη την προσφάτως ακυρωθείσα Ελληνοβελγίδα τραγουδίστρια που φιγουράριζε ως φαβορί.

Να θυμίσουμε πως το γαϊτανάκι των ακυρώσεων και των αποκλεισμών ξεκίνησε με την αποχώρηση της Χριστίνας Ρίτσι τον Ιανουάριο, ακολούθησε αυτή της Αυγουστάκη και χθες η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της μας ενημέρωσε για την ακύρωση της Ελευθερίας Ελευθερίου: «Λόγω της διαρροής στο διαδίκτυο του τραγουδιού «Tables are turning» (στίχοι, Μουσική: Leonidas Chantzaras, Patric Sarin, Ali Tennant), η συμμετοχή της Ελευθερίας Ελευθερίου στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Eurovision ακυρώνεται.

Όπως είναι γνωστό, το «Tables are turning», το οποίο τραγουδά η κ. Ελευθερία Ελευθερίου, ήταν ένα από τα οκτώ υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο τον ερχόμενο Μάιο».
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της δημόσιας τηλεόρασης για τον διαγωνισμό που προέρχονται από συμφωνίες με την EBU, όσα τραγούδια διαρρέουν και ακούγονται πριν από την επίσημη παρουσίαση ακυρώνονται.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα κι ενώ οι... Ευρωπαίοι εταίροι μας στον διαγωνισμό προσπαθούσαν να καταλάβουν τον λόγο της επιδημίας των ακυρώσεων, οι δισκογραφικές εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τους Έλληνες καλλιτέχνες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου πιέζοντας την ΕΡΤ ώστε να γίνει γρηγορότερα η παρουσίαση των τραγουδιών. Έτσι και οι εταιρείες θα είχαν περισσότερο χρόνο για την προώθησή τους, αλλά θα αποφεύγονταν και οι διαρροές. Τα τραγούδια ωστόσο θα ακουστούν για πρώτη φορά (αν έχει μείνει κανένας που δεν θα τα έχει ακούσει) στις 5 Μαρτίου σε ειδική βραδιά που θα παρουσιάσουν οι Δήμητρα Ακριώτου και Δέσποινα Φάγκρα, δύο έμπειρες δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τον μουσικό θεσμό τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου