Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΙΣΜΟΙ 7,3 ΚΑΙ 6.2 ΡΙΧΤΕΡ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. Φόβοι για ενεργοποίηση του φαινομένου "Ντόμινο" σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Τελευταία ενημέρωση: 02:18 Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010
Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.
Ο σεισμός σημειώθηκε 84χλμ. ανατολικά της Νάχα, στα νότια του ιαπωνικού νησιού της Οκινάουα. Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος, 29 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και ήταν αρκετά ισχυρή προκειμένου να προκαλέσει τσουνάμι στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, είχε εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως και δύο μέτρων για τις κοντινές περιοχές, την οποία και ήρε λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της νομαρχιακής αστυνομίας της Οκινάουα, Νοριτόμι Κικουζάτο,δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές.

"Πρώτα έγινε μία ισχυρή κάθετη δόνηση, έπειτα από το πλάι. Ο ισχυρός σεισμός κράτησε περίπου 10 δευτερόλεπτα", δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Νάχα, Σεϊμπόκου Σουεγιόσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά συνεχίζεται και η παραγωγή πετρελαίου στο διυλιστήριο Nansei Sekiyu KK, όπου δεν υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις. Όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές σε κτήρια ή τραυματισμοί στους τοπικούς πυροσβεστικούς σταθμούς.

Σεισμός 6,2 βαθμών στο Πακιστάν
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές.

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,2 βαθμών, έπληξε το βόρειο Πακιστάν νωρίς σήμερα, Κυριακή, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:21 το πρωί (01:21 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην οροσειρά Χίντου Κους, στην παραμεθόριο με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία.

Ο σεισμός, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 68 χλμ., αναστάτωσε και την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, πάντως δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές.Πάνω από 73.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από τον σεισμό που είχε πλήξει το τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν και τη γύρω περιοχή τον Οκτώβριο του 2005.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ «ΝΤΟΜΙΝΟ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου