Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αυγενάκης κατά Σαμαρά

«Είμαστε το κέντρο» λέει για τη Δημοκρατική Συμμαχία

Καταπέλτης ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της προσχώρησης του στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Για τη διαγραφή του είπε: « Έγινε στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του κ. Σαμαρά, στην προσπάθειά του να επιβάλει τη "σιωπή των αμνών" στο Κόμμα, το οποίο άλλωστε ο ίδιος κάποτε πρόδωσε και το ανέτρεψε από την κυβέρνηση». 

Συνεχίζοντας την σκληρή προσωπική επίθεση στον Α. Σαμαρά είπε πως τη ΝΔ «τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Οργάνων του Κόμματος προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».
Για την έδρα του είπε πως «δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά». Μίλησε για το οριστικό τέλος του δικομματισμού όπως προκύπτει «από τα αποτελέσματα των τελευταίων Αυτοδιοικητικών εκλογών, την τεράστια αποχή αλλά και από όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις». Τόνισε πως ο ίδιος είναι νέος και άφθαρτος και συνέχισε λέγοντας: «Προσωπικά προέρχομαι από τον ευρύτερο Φιλελεύθερο, Κεντρώο,  Βενιζελογενή πολιτικό χώρο και σε αυτό το χώρο παραμένω». 

Όπως είπε «Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο μεγάλες παρατάξεις αυτοχαρακτηρίζονται  "κέντρο-αριστερά" ή "κέντρο-δεξιά". «Γιατί λοιπόν να μην πούμε απλά και καθαρά: "Εμείς είμαστε το Κέντρο» πρότεινε.
«Οι παλιές ιδέες, οι παλιές πρακτικές, τα παλιά "τζάκια", οι μικροκομματικές συμπεριφορές έφεραν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής. Τέλος λοιπόν» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου