Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σε επιφυλακή για επιδημία ηπατίτιδας Α στη Βουλγαρία

Περισσότεροι από 200 οι ασθενείς σε μία πόλη

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο μολύνθηκαν από τον ιό της ηπατίτιδας Α 53 άτομα. Στην πόλη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρία μολύνθηκαν από το συγκεκριμένο ιό περισσότερα από διακόσια άτομα.

Η διοίκηση του κεντρικού νοσοκομείου της βουλγαρικής πόλης δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα κρούσματα του ιού της ηπατίτιδας Α και μέχρι στιγμής δεν έχει κηρύξει κατάσταση επιδημίας στην έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, η οποία αριθμεί 16.000 κατοίκους.

Οι ιατρικές αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της πόλης, αλλά και σε όσους την επισκέπτονται να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, καθώς αποτελούν τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τον ιό της ηπατίτιδας Α......
Μάλιστα, η γενική επιδημιολόγος της Βουλγαρίας, Μίρα Κοζουχάροβα, υπογράμμισε- στη διάρκεια εμφάνισής της σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ- ότι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν, οπωσδήποτε, μέτρα προφύλαξης και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, διότι, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2010, τα κρούσματα της μολυσματικής ασθένειας στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 800, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου