Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η Ισπανία είναι «φωλιά τρομοκρατών» κατά τις ΗΠΑ

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Καταλονία, θεωρούν οι ΗΠΑ πως είναι μαζεμένοι και δραστηριοποιούνται οι ριζοσπαστες ισλαμιστές στην περιοχή της Μεσογείου. Αυτό προκύπτει από πρόσφατες αποκαλύψεις του Wikileaks, που δημοσιεύτηκαν και στον ισπανικό τύπο.

 Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις διαρροές του wikileaks, στις 2 Οκτωβρίου toy 2007 εστάλη στην Ουάσιγκτον από την αμερικανική πρεσβεία στην Μαδρίτη, σχετικό έγγραφο με αυτό το θέμα.

Ως πρόληψη, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συστήσουν στην Καταλονία, με την συνδρομή και τοπικών υπηρεσιών, «υπηρεσία πληροφοριών για την καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος». Η συγκεκριμένη υπηρεσία στεγάζεται στο αμερικανικό προξενείο της Βαρκελώνης.

Οπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα, «η μετανάστευση, νόμιμη και παράνομη, από τη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία και Αλγερία), όπως και από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές κάνει αυτή την περιοχή μαγνήτη για τη στρατολόγηση τρομοκρατών». Επίσης αναφέρεται πως στη Βαρκελώνη ζουν περίπου 60.000 Πακιστανοί, κυρίως άνδρες, άγαμοι και χωρίς χαρτιά. Ακόμα πως υπάρχουν εκεί πολλοί μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική.

«Αν και οι Αμερικανοί χαιρέτισαν τον αριθμό των συλλήψεων σε σχέση με τις επιθέσεις στη Μαδρίτη (11 Μαρτίου), επικρίνουν την έλλειψη συντονισμού των ισπανικών υπηρεσιών και προσπαθούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τύχη ορισμένων κρατουμένων» αναφέρουν τα έγγραφα που δημοσιεύει η El Pais.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου