Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ξύλο στην Κερατέα για τον ΧΥΤΑ- Συνεχής ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες

newsit

- Ξύλο απο τα ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους
- Αποφασισμένοι για όλα δηλώνουν οι κάτοικοι
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επέμβαση των ΜΑΤ αυτήν την ώρα προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους κατοίκους της Κερατέας που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις εκτός τα δακυργόνα που ρίχνουν και τις βομβίδες κρότου - λάμψης χτυπούν ανελέητα τους συγκεντρωμένους κατοίκους, μεταξύ των οποίων ανθρώπους μεγάλης ηλικίας αλλά και γυναίκες. Μάλιστα, σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής 6 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Μέχρι τις 4 επικρατούσε ηρεμία και υπήρχε η διαβεβαιωση οτι θα αποχωρούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό όμως, τελικά δεν έγινε και έτσι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και πάλι εκεί.

Οπως υποστηρίζουν ο χώρος είναι αρχαιολογικός και έτσι οι όποιες εργασίες είναι παράνομες.

Μάλιστα, έχουν ανάψει φωτιές και κατα διαστήματα πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς.

Χρήση χημικών έγινε αρκετές φορές σήμερα στην Κερατέα όταν κάτοικοι της περιοχής συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Ένταση επικράτησε και τα ξημερώματα όταν μπουλντόζες με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων επιχείρησαν σε μπουν στον υπό διαμόρφωση ΧΥΤΑ, στο Οβριόκαστρο.

  Οι κάτοικοι, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή, είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο ΧΥΤΑ με υδροφόρες και αυτοκίνητα, προκειμένου να εμποδίσουν μηχανήματα της εταιρίας που ήθελαν να φθάσουν στο χώρο της χωματερής για την πραγματοποίηση των εργασιών.

    Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έβαλαν φωτιές στις καλαμιές στην άκρη του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου