Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Οι σχέσεις με τη Ρωσία στο μικροσκόπιο

«Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρος - Πολιτικές, Οικονομικές και Πολιτιστικές συνέργειες: Παρόν και μέλλον» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, με συνδιοργανωτές τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο και το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο. Η έναρξη θα κηρυχθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου, πρέσβη επί τιμή Κ. Ροδουσάκη, η ημερίδα «αποτελεί μια απόπειρα καταγραφής και αποτίμησης της σημερινής δυναμικής του συνόλου των σχέσεων, πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών, μεταξύ των τριών ομόδοξων κρατών και των προοπτικών σύσφιγξης και βελτίωσής τους. Συμπίπτει δε, ευτυχώς, με την αναγγελθείσα για τις αρχές του 2011 επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντ. Μεντβιέντεφ στην Αθήνα.

Στη διάρκειά της θα αναπτυχθεί ποικιλία θεμάτων από διάφορους ομιλητές και από τις τρεις χώρες. Ιδιαίτερη αιχμή των συζητήσεων θα αποτελέσει ο τομέας των ρωσικών επενδύσεων, ενώ θα παρουσιαστούν και παραδείγματα επιτυχών ελληνικών επιχειρηματικών εξορμήσεων στη Ρωσία. Θα συζητηθεί βεβαίως και το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Τελικός στόχος, η ανάδειξη σημαντικών συμπερασμάτων επί του συνόλου των ελληνορωσικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου