Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Κλιμάκιο της ΑΣΔΥΣ στο ΚΕΤΧ για το χαμένο όπλο

Στην καταμέτρηση του οπλισμού των στρατιωτών του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού της Αρόης προχωράει το κλιμάκιο της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) που βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα για να εντοπιστεί το όπλο G -3 A3, που φέρεται να έχει κλαπεί από την Τετάρτη, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο ήταν χρεωμένο σε οπλίτη της μονάδας που υπηρετεί στο Λόχο Διοικήσεως του ΚΕΤΧ και είχε εντοπίσει την απώλεια από την Τρίτη. Προσπάθησε μόνος του να το βρει στο χώρο που φυλάσσονται τα όπλα και σε κάθε άλλο σημείο του στρατοπέδου. Δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε με καθυστέρηση να δηλώσει την απώλεια στους ανωτέρους του.

Ο στρατιώτης απουσίαζε με άδεια τις ημέρες του Πάσχα και επιστρέφοντας διαπίστωσε την κλοπή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η μέρα της απώλειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με εντολή του Γενικού Επιτελείου Στρατού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αναμένεται να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αξιωματικοί και στρατιώτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη μονάδα των στρατιωτών αλλά και η επικοινωνία με άτομα εκτός στρατοπέδου.

Η έρευνα διεξάγεται με πλήρη μυστικότητα και το κλιμάκιο των στρατιωτικών εναποθέτει τις ελπίδες του για τον εντοπισμό του όπλου στο ενδεχόμενο να έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου