Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σύλληψη λαθρομεταναστών και του διακινητή τους...........

Έναν 20χρονο πολίτη Συρίας συνέλαβαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Απριλίου στις 14:30, στον κόμβο του Αγίου Σίλα, στην Εγνατία Οδό.. .........

Ο 20χρονος, ο οποίος ήταν κάτοχος δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, συνελήφθη να μεταφέρει 6 λαθρομετανάστες τους οποίους είχε στριμώξει μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, κατά τη διερεύνηση των στοιχείων, το αυτοκίνητο ανήκε σε έναν 26χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή του στις 24.03.2010.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το διακινητή και τους 6 λαθρομετανάστες (πολίτες Παλαιστίνης, Ιράκ, Πακιστάν, Ιράν) οι οποίοι στερούνταν νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.

Η καταδίωξη άρχισε αρκετή ώρα πριν ωστόσο ο διακινητής δε συμμορφώθηκε στα διαδοχικά ηχητικά και φωτεινά προειδοποιητικά σήματα στάσης και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα.

Διακινητής και λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών και ένα κινητό τηλέφωνο κατοχής του διακινητή, από το οποίο εκτιμάται ότι θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, από τις πύλες εισόδου του ποταμού Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου