Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Εναλλακτικές λύσεις για τη Σχολή της Χάλκης εξετάζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την πρόθεσή του να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη, τη Γενεύη ή άλλη πόλη εάν δεν δοθεί από το τουρκικό κράτος λύση για την επαναλειτουργία της στη Χάλκη εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει παράλληλα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι σχετικές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη φέρονται σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου να έγιναν στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε την Παρασκευή προς έξι Τούρκους αρθρογράφους από τους οποίους και ρωτήθηκε τι προτίθεται να πράξει το Φανάρι εάν δεν επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τελευταία συνάντηση που είχε με τον
αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, τόνισε πως αν και αυτή τη φορά δεν υπάρξει λύση μετά τα ενθαρρύντικά μηνύματα που δίνει η Αγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια τότε θα αναγκαστεί να ανοίξει τη Σχολή στη Γενεύη, την Αθήνα ή την Αλεξανδρούπολη που είναι το πιο κοντινό σημείο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πατριάρχης προσέθεσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου