Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΖΗΤΕΙ Η Ν. Δ. !


Συμπεριλαμβάνοντας ως «επιβεβλημένη» τη διευρεύνηση των διαδικασιών και των αποφάσεων κατά το πρώτο τετράμηνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. κατέθεσε χθες στον πρόεδρο της Βουλής την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής περί των δημοσιονομικών στοιχείων από το 1981 έως και τον Φεβρουάριο του 2010.

Στο σχετικό κείμενο που υπογράφουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αφού υπενθυμίζουν τη στάση «εθνικής ευθύνης» που έχει τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στηρίζοντας αποφάσεις που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση για την έξοδο από την κρίση μακριά από λαϊκισμούς και κομματικές σκοπιμότητες» , καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας υποστηρίζοντας πως:

- Είπε συνειδητά, προ των εκλογών, ψέματα στον ελληνικό λαό και του έδωσε αφειδώς υποσχέσεις που δεν μπορούσε να εκπληρώσει, αφού είχε πλήρη γνώση της κατάστασης της οικονομίας.
- Δεν πήρε κανένα επαρκές και αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης, επί τέσσερις μήνες, παρά τις αυστηρές συστάσεις των οργάνων της Ε.Ε.
Χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής από την κυβέρνηση, η Ν.Δ. στη δική της πρόταση διαμορφώνει αντικείμενο έρευνας ως προς την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και την ποιότητα των δημοσιονομικών στοιχείων από το 1981 -έτος εισόδου της χώρας στην τότε ΕΟΚ- προκειμένου να αναδειχτούν «οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν την οικονομία μας στη σημερινή κατάσταση». Ερευνα που, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης πρέπει να επεκταθεί στις μέρες μας, καθώς η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση για αποφάσεις «που επιβάρυναν τον έλλειμμα του 2009,» όπως π.χ. η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις και τα ακίνητα, για να δοθεί η ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης στα χαμηλά εισοδήματα.

Στο διά ταύτα του κειμένου της η Κ.Ο. της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι προτείνουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής διότι «η αλήθεια δεν μπορεί να τεμαχίζεται, να συσκοτίζεται και να συγκαλύπτεται», αφού «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιμένουν σε εμπαθή πρόταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου