Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ ΤΟΥ FDP ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Γ. Χατζημαρκάκης: "Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι στις ελληνογερμανικές σχέσεις"27/02/10 .


Έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι μετά την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις απηύθυνε, μιλώντας στο «naftemporiki.gr» και στην Αλίνα Σαράντη, ο ευρωβουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDΡ) της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Focus», ωστόσο δήλωσε περήφανος που ζει σε μια χώρα με ελεύθερο Τύπο.
«Σε αυτό (σ.σ. τον ελεύθερο Τύπο) βασίζεται και ο κ. Καρατζαφέρης, που ξεκίνησε από εκεί την πολιτική του καριέρα, οπότε δεν μπορεί να κατηγορεί ένα Μέσο που εκφράζει μία άποψη», είπε χαρακτηριστικά, «η οποία όμως δεν είναι η άποψη του γερμανικού λαού ούτε της γερμανικής κυβέρνησης».
Επέκρινε τους Έλληνες πολιτικούς -της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης- oι οποίοι, όπως είπε, εκμεταλλευόμενοι τα αισθήματα πανικού που έχουν δημιουργήσει στον ελληνικό λαό τα επώδυνα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες σε χώρες τους εξωτερικού.
Ο κ. Χατζημαρκάκης μίλησε επίσης επικριτικά για τη «δήθεν απογραφή», όπως τη χαρακτηρίζει, της προηγούμενης κυβέρνησης, από την οποία «προέκυψε η μεγάλη ψυχολογική κρίση».
Αναφερόμενος στη βοήθεια που είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία στην Ελλάδα είπε ότι είναι πρόθυμη να προσφέρει «αλληλεγγύη και πολιτική βοήθεια».
«Η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί χρηματικά αν δεν υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει προηγούμενο σε αυτόν το τομέα.
Όσο για τη στενή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε., ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι «οι Ευρωπαίοι, και ιδίως οι Γερμανοί, πιστεύουν ότι η εμπιστοσύνη είναι καλή αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο έλεγχος».
Πρόσθεσε ότι ο πιο κατάλληλος για τη θέση του επιθεωρητή της Κομισιόν στην Ελλάδα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, τον οποίον και έχουν προτείνει οι Γερμανοί και ο οποίος «είναι άνθρωπος του σταθερού ευρώ αλλά και άνθρωπος που μπορεί να περάσει μηνύματα στον ελληνικό λαό».
Ωστόσο, αν προσφέρουν στον ίδιο τη θέση αυτή δεν μπορεί να την αρνηθεί, όπως μας είπε, αν και «θα προτιμούσα να μην καθίσω σε αυτή την ηλεκτρική καρέκλα».Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τώρα παρουσιάζεται μία ευκαιρία να εκσυγχρονιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, καθώς και στα επίπεδα των συντάξεων, ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου